Jedidjasmalbil.com

In 2022 heb ik voor kunstenares en fotografe Jedidja Smalbil een nieuwe portfoliowebsite gemaakt. Een eerste versie heb ik gemaakt in de vorm van een thema voor Wordpress terug in 2019. De nieuwe website zie je op www.jedidjasmalbil.com. Voor Jedidja regel ik trouwens ook de webhosting.

Queerclub Kelder @ Vera

In 2022 heb ik voor een LHBT+ event in de kelderbar van Vera een poster gemaakt. Geïnspireerd op rodeo posters uit de verenigde staten heb ik een nonbinair persoon op een eenhoorn gemaakt met de LHBT-vlag in handen.

Deze website

In 2022 heb ik deze website ontworpen en gemaakt. Het ontwerp is geïnspireerd op blokken en Lego en de kleuren komen van een eerdere campagne die ik heb ontworpen voor een klant. Ik codeer mijn websites helemaal zelf, wat inhoudt dat ik zelf de HTML, SCSS en javascript codeer en geen bestaande modules gebruik. Het grootste gedeelte van deze website heb ik zelfs gemaakt zonder internetverbinding en dus, zonder onderzoek via internet.

Tussen Kunst en Kijker

Voor mijn honours bij Minerva Academie voor Popcultuur heb ik onderzoek gedaan naar de esthetica (kunstfilosofie) en voornamelijk de perceptie van de toeschouwer richting kunst. Hiervoor heb ik teksten gelezen van verscheidende filosofen (Aristoteles, Kant, Nietzsche, Tolstoi en Benjamin) om een zelfbedachte methodiek te versterken. Het idee van deze methodiek (Drie Kernwaarden van Kunst) is om kunstenaars een handvat te geven om de communicatie van hun kunst effectiever te maken volgens de bestaande kunstfilosofie. Een uitgebreide uitleg van deze methodiek geef ik ook met mijn workshop met de naam ‘Tussen Kunst en Kijker’.

Unknown Aesthetics

Unknown Aesthetics is mijn afstudeerkunstwerk voor Minerva Academie voor Popcultuur. Het is een digitaal participatiekunstwerk waarbij 2 mensen die elkaar niet kennen een halfuur met elkaar kennis maken. Tijdens dit gesprek wordt data opgenomen (d.m.v. Arduino) waarvan daarmee live een digitaal kunstwerk wordt gemaakt (d.m.v. TouchDesigner). Het kunstwerk is een visualisatie van wat er tijdens het gesprek is gebeurd en noem ik een 'Unknown Aesthetic'.

Ook heb ik voor het onderzoek bij het kunstwerk de socioloog Dr. David Pinto geïnterviewd.

Nieuw logo Flanor

Eind 2021 heb ik een nieuw logo ontworpen voor Literaire Studentenvereniging Flanor. Ik heb het oude logo opnieuw ontworpen op een wijze dat het professioneler uitziet. Ook heb ik in deze periode samen met de Promotie Commissie een nieuwe huisstijl ontworpen, nieuwe stickers voor promotie gemaakt, t-shirts ontworpen, een vaandel vormgegegeven en zelfs de banner voor de Keiweek opnieuw gemaakt.

Fiona Jane Pop @ Vera

Voor Fiona Jane Pop in april 2022 heb ik een poster gemaakt voor haar optreden in de kelderbar. Eerst had ik voor een eerder concert in 2021 een poster gemaakt van haar samen met Ioana Iorgu, maar door covid werd dit optreden afgelast. In het design zie je een Bubblicious kauwgom verpakking met een aangepast design. Voor Ioana Iorgu had ik iets soortgelijks gedaan, maar dan met een Ritalindoosje.

Beursstand Xelvin

Voor technisch uitzendbureau Xelvin heb ik in 2021 en 2022 meerdere beursstands ontworpen. Dit is werk buiten mijn comfortzone (gezien dit commercieel design is) maar is daardoor des te leuker en uitdagender! Ik heb tijdens het ontwerpproces bewust rekening gehouden met diversiteit in het beeld zodat een breder publiek zich aangesproken voelt door deze beursstand.

Vaarwel, mijn kleine zoon

In 2021 heb ik onder de off course 'Semiotics in the Workshop' het performancekunstwerk ‘Vaarwel, mijn kleine zoon’ gemaakt. Bij dit kunstwerk zie je (preferabel in een werkplaats) op beeld hoe meerdere speelgoedsoldaatjes door middel van verschillende werktuigen kapot gemaakt wordt. Terwijl je dit ziet kom ik op, netjes gekleed. Ik deel cake en koffie uit en daarna ga ik voor het kunstwerk staan, pak een papier en lees een afscheidsspeech voor. Dit is een speech voor mijn zoon die in de golfoorlog is omgekomen. Na deze speech stop ik het papier in mijn broekzak en ga ik naar de mensen en vraag aan hen wat hun band is met mijn zoon, alsof mijn zoon, het speelgoedsoldaatje, daadwerkelijk een persoon is.

Zienema Juni 2022

In 2022 heb ik voor Vera Zienema meerdere posters gemaakt. Dit is de poster voor de films in juni. Geïnspireerd op victoriaanse krantadvertenties heb ik het ontwerp gemaakt. Het roze en groen is om de poster wat sprekender te maken, maar wel rustig te behouden.

VR Bumblebee Simulator

De VR Bumblebee Simulator is een virtual reality game die ik gemaakt heb met twee andere mensen in 2019 als onderdeel van mijn Minor Art en Technology. Het idee van de game is om uit te leggen hoe het kan dat je hommels uitgehongerd op de grond kan vinden. De participant doet een bril op, ziet de wereld door de ogen van een hommel en probeert eten te halen voor het nest. Om onze game zo realistisch mogelijk te maken hebben we ook nog de bioloog Arjen Strijkstra geïnterviewd en op zijn advies het boek ‘A Sting in The Tale’ gelezen van Dave Goulson. Ook hebben we met de simulator op meerdere kindvriendelijke markten en festivals gestaan.

Visual Jockeying

Van 2018 tot 2020 heb ik geVJed in het Fishuals team van poppodium Vera. Ik werk voornamelijk met mijn eigen materiaal (zelf gefilmd, geanimeerd in After Effects of gecodeerd in TouchDesigner) en werk met de programma’s Modul8 en Madmapper. Ik vind het voornamelijk leuk om 2D visuals te doen voor o.a. bands en dansavonden met discomuziek.

Noorderzon 2020

In 2020 heb ik stage gelopen bij kunstcollectief WERC in Groningen. Mijn stageopdracht was het maken van het campagnebeeld voor Noorderzon 2020. Ik heb een installatie ontworpen met 3 aanzichten (Noorderzon bestond 30 jaar dat jaar en het was een afsluiter van 3 jaar dezelfde stijl met het campagnebeeld) waarbij op beeldschermen (aangestuurd met Raspberry Pi en Arduino) promotiemateriaal te zien. Ook was er een treintje die rondreed die ik gemachinehacked heb en waar ik een eigen ontworpen en geprinte buitenkant op heb gezet. Ik heb bij deze stage veel geleerd over 3D design, coderen en solderen. Uiteindelijk is Noorderzon 2020 omgezet tot het Noorderzomerprogramma waarvoor bovenstaande poster te zien is. Het campagnebeeld zie je in de poster.

Burning Forum

In 2020-2021 heb ik geholpen bij jeugdgroep VERS van het Groninger Forum. Ik hielp anderhalf jaar lang mee met het organiseren van events van VERS en heb in de gehele periode de vormgeving gedaan. Voor zowel de ruimtes tijdens de events als het maken van promotiemateriaal. Dit is de poster van het event Burning Forum, waar ik het trotst op ben. Uiteindelijk is dit event spijtig genoeg niet doorgegaan door covid.

Deze website

‘Who’s Afraid To Touch Red, Green and Blue?’ is een kunstwerk die ik gemaakt heb in 2016 en waarmee ik 1e prijs voor de regiofinale EXPO van Kunstbende Groningen heb gewonnen. Het is een net art kunstwerk wat gaat over de gigantisch snelle groei van technologie, tot het punt dat je het amper bij kan houden of aanraken. Net als licht (RGB), wat je ook niet aanraken. Ook is het een referentie naar het kunstwerk ‘Who’s Afraid of Red, Yellow en Blue?’.

Met dit kunstwerk heb ik uiteindelijk ook in 2017 een halfjaar in het Hayon Atelier geëxposeerd van het Groninger Museum.

Plain Bizarre logo

Voor Plain Bizarre, de band waar ik basgitaar in speel, heb ik in 2021 een logo ontworpen. De kleurencombinatie is op basis van voorkeur van de frontwoman, waarbij we samen hebben besloten om een sausje jaren 60 design erover heen te doen. Om deze reden heb ik dit logo zo gemaakt.

Free Drawing Sessions

In 2017 heb ik een middag met tekensessies georganiseerd in het atelier van het Groninger Museum. Dit deed ik binnen mijn functie als Junior Gastvrouw/heer die ik van 2016-2021 heb gehad. Ik ontving bezoekers tijdens het weekend in het atelier en liet hen werken met materialen. Deze Free Drawing Sessions was mijn eerste ervaring met het geven van workshops en was een groot succes. Onderhand ben ik doorgegroeid binnen het Groninger Museum en ben ik freelance Museumdocent.

Beste Groninger Boek

In 2021 heb ik de Oorkonde van het Beste Groninger Boek gemaakt. Geïnspireerd op de provincie Groningen heb ik klei uit de grond van Oudeschans gehaald voor de cover van het boek en bladzijden gemaakt met Hempflex uit Oude Pekela. Hiermee ontvingen de 2 winnaars een Groninger Boek als prijs.

Stardust and Chickensoup

In 2018 heb ik voor de Synagoge in Groningen een animatie gemaakt in kader van de expositie ‘Stardust and Chickensoup’. Samen met 6 andere leerlingen van Minerva hebben we autonoom werk gemaakt, waarvan dit de mijne is. Het kunstwerk gaat over de drie dier-koningen Ziz, Leviathan en Behemoth van de Joodse mythologie. Hier kun je een video vinden.

Logo the Wabe

In 2018 heb ik voor mystery-wave band ‘the Wabe’ een logo ontworpen. Ze wouden iets wat deed denken aan oude stripboeken en daarnaast was de kleurencombinatie geel-rood ook belangrijk voor hen.

net.hilled.nl

Nadat ik mijn prijs had gewonnen bij Kunstbende in 2016 heb ik besloten om verder te gaan met Net Art, een kunstvorm waarbij je kunst maakt dat online staat. Ik vind het specifiek leuk om websites te maken die kunstwerken zijn. Hiervoor heb ik een verzamelpagina gemaakt waar al mijn Net Art werk op staat, dit is net.hilled.nl

< GRAFISCH DESIGN KUNST EDUCATIE ANDERS

Hille Dussel (ook bekend als Dille Hussel) is een grafisch vormgever en kunstenaar uit Groningen, Nederland. Hille heeft op Minerva Academie voor Popcultuur gezeten en is nu een alumni van de opleiding. Ook heeft die Mediavormgeving gestudeerd op Alfa College in Groningen met een specialisatie op interactief ontwerp. Verder omschrijft Hille hun stijl als rauw en kleurrijk met een illustratief tintje. Hille maakt ook graag illustraties.